Regel direct een...

Discline: theater

Hallo, ik ben Herman Link (Amsterdam 1957), professioneel theatermaker sinds 1978. Op dit moment werkzaam als artistiek leider en podiumkunstenaar bij het Amsterdamse muziektheater gezelschap Samba Salad, workshopleider bij de Stichting Kindermuziek Nederland en artistiek- en zakelijk leider van het KinderMuziekFestival dat dit jaar (2022) in Alkmaar gaat plaatsvinden. 

Op dit moment (maart 2022) werk ik aan een scenario voor 13 afleveringen van het vroeg middeleeuwse epos Den Vos Reynaerde en een album met flamenco muziek voor kinderen.

Ik acteer, zing, speel gitaar, speel percussie, poppenspeler, ik schrijf theaterstukken, scenario’s, kinderboeken, liedjes, regisseer en ook als organisator weet ik van geen ophouden. Ik werk wekelijks en met heel veel plezier als workshopleider (muziek en theater) met kinderen en jongeren voor het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs.

Door mijn natuurlijke overwicht, vermogen om te relativeren en jarenlange professionele ervaring gaat de omgang met kinderen en jongeren mij gemakkelijk af.  Ik ben als docent kunstzinnige vorming gespecialiseerd in muzikale spelvormen (compositie en improvisatie), mime, toneel, Braziliaanse- en Afrikaanse percussie.

Als autodidact kende in mijn lange carrière vele mentoren uit zowel de muziek als theaterwereld en volgde uiteenlopende masterclasses en cursussen op het gebied van muziek en theater. Zoveel mogelijk zit ik wekelijks in de collegebanken van de UVA en volg daar colleges op het gebied van Filosofie en Kunstgeschiedenis van de Illustere School. 

Op dit moment (2022) werk ik aan een scenario (dichterlijke bewerking) voor 13 afleveringen van het vroeg middeleeuwse epos Den Vos Reynaerde en produceer een album met flamenco muziek voor kinderen ‘Fiesta Flamenkita’ (release juni 2022) en leid ook dit jaar weer het KInderMuziekFestival dat in september 2022 in Alkmaar zal plaatsvinden.